Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Världen allt längre från klimatmålen

  Gapet mellan åtagandena från världens länder och de åtgärder som behövs för att hålla oss under två grader ökar, det konstaterar UNEP:s nya emissions gap report. Men det är fortfarande möjligt att klara klimatmålen om världen genomför snabba och kraftfulla åtgärder.


  Emissions gap report som publicerades för första gången för två år sen utvärderar hur världens nationer presterar i jämförelse med det mål som satts upp, och vad som behöver göras för att nå dit. Idag är gapet mellan vad som behöver göras och vad som faktiskt görs ännu större än i de tidigare mätningarna. Även i de mest positiva scenarierna där de nuvarande reglerna tillämpas som mest strikt behöver nästan dubbelt så mycket göras för att vi ska klara tvågradersmålet. Det handlar om mellan 8 och 13 gigaton koldioxidekvivalenter extra som inte får släppas ut i atmosfären till 2020. Orsaken är att vi behöver nå en global utsläppspeak innan 2020 om vi ska ha en rimlig chans att klara tvågradersmålet. Vi har alltså drygt 7 år på oss att vända trenden, något som rapporten fortfarande hävdar är tekniskt möjlig om vi agerar snabbt och kraftfullt. Gör vi det inte riskerar vi att hamna i en fyra grader varmare värld.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.