Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Varning för ras

  Området kring Göta Älv är utsatt för risker i klimatförändringarnas spår, skriver Birgitta Boström från Statens geotekniska institut, SGI, i DN. Riskerna för jordskred är redan nu hög i hela området och kommer öka när flödena ökar i floden som en följd av extremare väder. SGI kräver nu större insatser för att klimatanpassa byggnader och industri i området.

  ”Ett enda stort jordskred skulle generera samhällskostnader på flera miljarder”, skriver Boström.

  Boström är besviken över att så lite görs för att anpassa Sverige till de utmaningar som klimatförändringarna innebär.

  ”Mot den här bakgrunden är jag förvånad och bekymrad över att den globala och nationella klimatdebatten i så liten utsträckning handlar om klimatanpassning. I den artikel som miljöminister Lena Ek skrev på DN Debatt i anslutning till Durban-mötet nämndes inte vikten av klimatanpassning med ett ord.”

  Foto: Scandicdream

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.