Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Värsta översvämningarna i Australien på 50 år

  Stora delar av de norra delarna av Australien upplever just nu de värsta översvämningarna på 50 år, efter flera veckors skyfall som följde cyklonen Tasha. I delstaten Queensland har 1000 evakueringar av militären redan genomförts och flera bostäder och stora landmassor ligger under vatten. Undantagstillstånd har utfärdats i 38 områden, vilket betyder att myndigheterna får större befogenheter och till exempel kan tvångsevakuera invånare. Risk för mer regn finns och den för området viktiga kol- och jordbruksindustrin räknar med förluster på 7 miljarder dollar.

  Australien är ett av de länder där klimatförändringarna redan idag märks tydligt. Medan regnet ställer till stora problem i norr är det torkan som är det stora hotet i södern. Där inträffade förra året den värsta torkan på 100 år som ledde till skogsbränder och stora svårigheter att odla vilket gjorde att spannmålspriserna i världen steg. Det kan verka motsägelsefullt men extremväder är sannolikt en följd av klimatförändringarna och tros bli vanligare.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.