Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vattenbrist på Tuvalu

  I öriket Tuvalu råder nu vattenbrist. Folket kan inte tillgodose sina mest basala behov av vatten. Området är ett av dem som kommer att drabbas hårdast av kommande klimatförändringar.


  Tuvalu är en av de ö-nationer som gjort sig kända i internationella klimatförhandlingar för att driva en vetenskaplig linje och stödja forskningens slutsatser. Detta gör de eftersom de själva kommer att hamna under vatten om inte tillräckligt görs åt klimatförändringarna och havsnivån stiger.
  Nu ligger Tuvalu illa till av en annan anledning – brist på vatten. Forskarna har uppmätt den näst värsta torkan sedan mätningarna började för 72 år sedan. I huvudstaden Funafuti finns nu bara dricksvattenreserver för fem dagar till.
  Om just denna torka orsakats av klimatförändringen går inte att säga, men att klimatförändringen kommer att leda till mer extremt väder som detta, råder det vetenskaplig konsensus kring.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.