Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vattenfall smiter undan kärnkraftsansvar

  Vattenfalls dotterbolag i Tyskland väljer att ändra bolagsform, vilket innebär att bolaget inte längre blir skadeståndsskyldigt vid en kärnkraftsolycka, skriver Ekot.

  Det var 2008 som vattenfalls styrelse med dåvarande näringsminister Maud Olofssons godkännande, skrev under ett avtal som senare kom att kritiseras hårt. Avtalet innebar att statliga vattenfall och därmed i förlängningen svenska skattebetalare hade obegränsat skadeståndsansvar vid en olycka på något av vattenfalls kärnkraftverk i Tyskland. Men från och med i höst gäller inte det längre. Vattenfalls tyska dotterbolag ändrar bolagsform, vilket gör att bara dotterbolaget och inte hela vattenfall krävas på pengar vid en olycka.

  Positiva nyheter för svenska skattebetalare, däremot mer oroande att vattenfall ser det som nödvändigt att göra den här separationen för att undvika kostnaderna en kärnkraftskatastrof skulle innebära.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.