Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vattenfall’et på vindmarknaden

  Vattenfall har en allt mindre del av vindkraften i den svenska energimixen. 

  Medan övriga branschen skalar upp sina investeringar i förnybart och allt fler erbjuder vindkraft till sina kunder, går Vattenfall i motsatt riktning. För fem år sedan stod Vattenfall för 18 % av den svenska vindkraften, nu är siffran nere på 7 %. Det svenska statliga energibolaget har tidigare gjort sig känt bland annat för att ha smutsiga kolprojekt i Tyskland, gå emot sina egna hållbarhetsmål och motarbeta mål för förnybart.

  Vattenfall förklarar sig med att de bygger ut vindkraften i andra länder, men där har de å andra sidan fossiltunga anläggningar i kolkraftverk också. Regeringen har gett Vattenfall uppdraget att ligga i täten för det förnybara, men det återstår att se hur de ska leva upp till detta.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.