Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Växjö går före i klimatarbetet

  Växjö har minskat sina koldioxidutsläpp med 41 % de senaste två decennierna, det konstaterar kommunen sen 2011 års utsläppsstatistik offentliggjorts.


  Utsläppen av växthusgaser i Växjö har sen 1993 minskat med 41 % per kapita, och kommunen siktar på att ha fått ned sina utsläpp med 55 % per kapita till 2015, vilket är långt mer ambitiöst än de nationella målen.

  – Nu syns resultatet av ett långsiktigt strategiskt miljöarbete. Växjö har enträget arbetat för att minska sina fossila koldioxidutsläpp sedan mitten på 90-talet, och nu ser vi resultatet av ett framgångsrikt arbete, säger en nöjd Anna Tenje (M), ledamot i kommunstyrelsen.

  I mätningarna ingår dock bara utsläpp från fossila källor, vilket gör att vissa utsläppskällor inte är inkluderade i mätningen. Utsläppen är också beräknade på Växjös produktion, men kommunen undersöker nu sätt att mäta både utsläppen från övriga utsläppskällor och även effekterna av kommunens konsumtion.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.