Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat –  om galenskap, män och Vattenfall

  Miljöcitaten du inte får missa. Här är veckans värstingar och visdomar.

  Varje vecka sägs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje!
  (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

   

    – Va? Åker europeiska fiskare ner till Madagaskar? Med skattebidrag, eller hur? The madness!

  Tidningen Fokus är med när Isabella Lövin (MP) förklarar grejen med överfiske för den brittiske Europaparlamentarikern Stuart Agnew, som plötsligt förstår vad våra skattepengar egentligen går till.

   

  Nu är 82% av Sveriges kommuner anslutna till Skräpplockardagarna för att #stoppaskräpet. Sist in är #Storuman (inte att förväxla med Saruman)

  Håll Sverige Rent, som tror på rekordstort engagemang under årets skräpplockardagar, passar på att ordvitsa på Twitter om det senaste tillskottet.

   

  Vattenfalls ambitioner att fånga in och lagra koldioxid från kolkraftverken kommer inte att infrias.

  Lars G Nordström, styrelseordförande på Vattenfall, konstaterar lite i förbigående på DN debatt att CCS-tekniken – det som under flera år har varit Vattenfalls främsta försvar i samband med att kritik riktats mot bolagets kolkraftsinvesteringar – inte kommer funka.

   

  Vad ”en riktig man” är och inte är, kan faktiskt vara den mest centrala frågan i hela klimatdebatten.

  Katrine Kielos, författare och kolumnist, skriver tankeväckande om hur klimatpolitiken är fångad i könskategorier, detta i DN Kulturs klimatserie.

   

  – Ändra hela skogsvårdslagen, minerallagen och låta de hamna under miljöbalken. För vi måste ha ett ramverk som bygger på naturens gränser och på arters bevarande, annars så går inte det här.

  Alva Snis Sigtryggsson, mångfaldigt prisad miljöhjälte från Fältbiologerna, intervjuas i Klotet och får frågan om vad hennes nästa projekt är.

   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.