Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Veckans miljöcitat – om barn, rovdjur och kylskåp i fickan

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.
  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
  ***

  Jag räknade nyligen ut att min mobiltelefon drar el motsvarande ett kylskåp. Även du har ett kylskåp i fickan.

  I en ledare i Dagens ETC skriver Johan Ehrenberg att han har ett nytt företag på gång, ETC mobil, som ska bidra till att snabba på omställningen till förnybar energi.
  ***

  – Vi kan inte föda upp djur för att föda rovdjur. Bönder har djur för att du och jag vill äta upp dem.

  Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) berättar i Expressens tv-program Bar & Politik om varför det behövs jakt på varg i Sverige.
  ***

  Skogsnäringen turnerar runt i skolor med sin propaganda och berättar att ”vi har aldrig haft så mycket skog som i dag”. Det de inte berättar är att denna så kallade skog till största delen utgörs av mängder av monokulturer av tall eller gran.

  Alva Anderberg, Ellinor Delin och Robin Pranter från Fältbiologerna skriver debattartikel i Landes fria, bland annat om hur SCA avverkningsanmält flera skogar med höga naturvärden i Västerbottens län.
  ***

  – Vi hade fått barn och plötsligt insåg jag att om jag vill att min son ska ha samma möjlighet att uppleva naturen som jag har haft – och inte behöva gå till särskilda parker för att se levande djur och träd – behövde jag engagera mig.

  Dima Litvinov från Greenpeace intervjuas av Dagens Nyheter om sitt miljöengagemang och om tiden i ryskt fängelse.
  ***

  Svensk Energis omvärdsanalys är så dålig att min åttaåring skulle ha gjort ett bättre jobb.

  SVT Mittnytt rapporterar om striden kring huruvida vattenkraftverken i Sverige ska behöva miljöanpassas, där Christer Borg på organisation Älvräddarna uttalar sig om saken.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra