Miljöcitaten du inte får missa. Här är veckans värstingar och visdomar.
Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i miljödebatten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Supermiljöbloggen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att presentera fem av de absolut bästa miljöcitaten från den gångna veckan.
Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
***
– Om man är mer till vänster så är man generellt mer beredd på att satsa på ett miljövänligt samhälle och mer orolig för miljöförstöring jämfört med dem som är klart till höger.
Sverker Jagers, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och Luleå tekniska universitet, intervjuas i Sveriges Radios Klotet.
***
Förutom ett internt mål inom EU på 0 procent vill vi till år 2030 även ha ett mål om 10 procents lägre utsläpp internationellt.
Gunnar Hökmark, EU-parlamentariker för Moderaterna, blir felciterad i Svenska Dagbladet. Partiet vill ha ett mål om 40 procents utsläppsminskningar inom EU.
***
I en tid när såväl FN som jordbruksverket slagit fast att köttkonsumtionen i västvärlden måste minska är det dags för borgerligheten att släppa den känslomässiga kopplingen till biffen.
Ledarredaktionen i Expressen skriver om borgerliga politikers inställning till kött.
***
– Många tror inte att de själva kastar mat och ser inte hur stor högen skulle bli om man slår ihop det på ett år.
Ingela Dahlin, som arbetar med matsvinnsfrågor på Livsmedelsverket, intervjuas av webbtidningen Extrakt om varför svenskarna slänger så mycket mat.
***
Olsson var för övrigt en av de 309 forskare från 70 länder som utformade den 2 500 sidor långa rapporten. I stora drag kan den sammanfattas med fem ord: Allt kommer gå åt helvete.
Ronnie Sandahl skriver krönika om klimatförändringarna i Aftonbladet.
Stötta SMB
Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Här kan du läsa vad pengarna går till.