Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om maneter, andliga frågor och jordens snara undergång

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

  ***

  – Ni har haft problem med maneter tidigare, är ni säkra på att det inte är det igen?

  Då OKG:s informationschef inte vet varför deras kärnkraftsreaktor O3 i Oskarshamn återigen tvingats stänga ner frågar Sveriges Radios P4 Kalmar om möjliga orsaker.

  ***

  Jag vädjar mot denna bakgrund till er att verka för att arbetet inte bara bedrivs som en fastighetsfråga utan som en andlig fråga om hållbar helhetssyn och livsstilsomställning av vår samtid. 

  I en debattartikel i Aftonbladet skriver teologen Dan Melander att Svenska kyrkan borde visa att man menar allvar med sitt klimatengagemang genom att prioritera att energieffektivisera sina 25 000 byggnader för att därigenom få ner både energikostnaderna och koldioxidutsläppen.

  ***

  – Vattenfall planerar, det vet ju alla, Vattenfall planerar ju för utbyggnad av nya kärnkraftsreaktorer.

  Jan Björklund (FP), utbildningsminister och vice statsminister, förklarar i partiledardebatten i SVT:s Agenda vad det statliga energibolaget har för framtida planer i Sverige.

  ***

  – Vi har ont om pengar just nu.

  Presschefen på Vattenfall, Mikael Petrovic Wågmark, svarar i en intervju med Dagens ETC på frågan varför bolaget satsar allt mindre på förnybar energi.

  ***

  År efter år har vissa journalister drivit tesen om jordens snara undergång.

  Elisabet Höglund skriver krönika i Aftonbladet där hon förklarar att det är samma journalister som driver tesen om jordens snara undergång som också hävdar att jordens medeltemperatur fortsätter att stiga.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.