Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Veckans miljöcitat – om päronträd, supermotorvägar och halvfulla glas

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.
  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
  ***

  Talet om en fossilfri fordonsflotta 2030 samtidigt som man planerar en supermotorväg i Stockholm visar på klimatpolitikens glapp mellan egna mål och andra sektorsintressen.

  23 forskare och debattörer skriver på DN Debatt om den svenska klimatpolitiken.
  ***

  Vi vill gärna se det som att glaset nu är halvfullt snarare än halvtomt.

  Mathias Friman och Björn-Ola Linnér vid Centrum för klimatpolitisk forskning, Linköpings universitet, skriver i Svenska Dagbladet om hur regeringens löfte om 300 miljoner kronor till FN:s Gröna klimatfond blev noll kronor för att sedan bli 150 miljoner kronor.
  ***

  – Läkemedlen som organismerna exponerades för togs upp av både växter och djur och påverkade deras fysiologi, exempelvis hur snabbt de andades och hur mycket de åt.

  Hanna Oskarsson, nybliven doktor vid Stockholms universitet, uttalar sig om sin avhandling där hon studerat hur smärtstillande läkemedel och betablockerare kan påverka livet i havet, i tidningen Båtliv.
  ***

  Sol-el är just nu Sveriges snabbast växande energislag, och växte förra året med 86 procent. Det är en del av en global omvälvning som få har förutsett, och som jag tror kommer fortsätta överraska oss.

  Energiminister Anna-Karin Hatt (C) tror på solenergin och reder på sin blogg ut vad som egentligen gäller skattemässigt då det kommer till egenproducerad el.
  ***

  – Vi lever i en supermedialiserad och postideologisk tid, där allting snurrar fortare hela tiden. Att till exempel plantera ett päronträd, vilket antagligen inte kommer bära frukt förrän om 15 år, kan vara en sorts politiskt motstånd.

  George McKay, brittisk författare och professor i kulturstudier, intervjuas av Dagens ETC om trädgårdsodling.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra