Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om skitdålig bottentrålning, pensionsbesked och duttande

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.
  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
  ***

  Ny forskning visar att bottentrålning inte är dåligt. Det är skitdåligt.

  Kristoffer Talltorp, pressansvarig på Naturskyddsföreningen, skriver på Twitter om en ny studie som visar att bottentrålning har stor negativ påverkan på de marina ekosystemen.
  ***

  Det är en cynisk lek med både konsumenter och fiskenäring som endast är ägnad att skapa uppmärksamhet för WWF:s egen sak.

  Henrik Loveby, ordförande för Sveriges Fiskares Riksförbund, skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet om Världsnaturfonden som för några veckor sedan gav rött ljus åt nordhavsräkan med hänvisning till bland annat dåliga beståndsuppskattningar, risk för överfiske, dumpning av små räkor i havet samt otydlig kontroll.
  ***

  Så här ser det ”riktiga” pensionsbeskedet i orange kuvert ut.

  Pensionsmyndigheten förtydligar på Twitter vad som gäller efter att Greenpeace överlämnat ett pensionsbesked i ett jättestort orange kuvert till OKG som driver Oskarshamns kärnkraftverk.
  ***

  Sveriges i särklass största miljöhot.

  Tidningen Miljöaktuellt har i sitt senaste nummer sammanställt en lista över makthavare som borde skärpa sig när det kommer till miljöfrågorna. Finansminister Anders Borg (M) var den som fick flest nomineringar till listan, bland annat med motiveringen ovan.
  ***

  Dutt, dutt. Så låter det lätt när näringsminister Annie Lööf eller IT-minister Anna-Karin Hatt pratar om åtgärder för att skapa en ”fossiloberoende fordonsflotta” till 2030.

  Susanna Birgersson, ledarskribent på Dagens Nyheter, efterfrågar konkreta åtgärder från regeringen då det kommer till målet om en fossiloberoende fordonsflotta.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.