Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om städning, gentlemannaliv och om att framstå som en idiot

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.
  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
  ***

  – Att äta hamburgare kommer snart att vara som att köra stadsjeep. Du framstår som en idiot.

  Anders Rydell, matskribent och författare, förklarar för Dagens Nyheter (klippet hämtat från Köttfri måndag) att det är grönsakerna som kommer att erövra borden 2014.
  ***

  Gott folk, vi behöver ER hjälp! Vill du också att vattenkraften ska miljöanpassas, så att det byggs vandringsvägar för fiskar och andra djur? Gör då som oss, stöd kampanjen där vi uppmanar regeringen att skapa en ny lagstiftning!

  Fiskejournalen uppmärksammar att hårdrocksbandet In Flames ber sina över en miljon följare på Facebook att ta ställning i frågan om att miljöanpassa de svenska vattenkraftverken.
  ***

  Nej, sluta skylla på EU och stå för era egna dumma förslag.

  Christofer Fjellner, Europaparlamentariker för Moderaterna, kritiserar i en slutreplik i Svenska Dagbladet de socialdemokrater som tidigare påpekat att det är EU:s regelverk som gör att Sverige behöver miljöanpassa vattenkraften.
  ***

  – Egentligen skulle jag städa mitt rum, men kom på att jag skulle skriva ett brev i stället och då blev det till honom.

  Tilde Zetterström, 11 år, får frågan av Tidningen Härjedalen om hur hon kom på idén att skriva till statsminister Fredrik Reinfeldt för att berätta för honom att alla ska vara rädda om miljön.
  ***

  Så börjar gentlemannalivet på allvar: effektivt, miljövänligt och människovärdigt. Och punktligt. Jag reser varje vecka och har ännu aldrig åkt med ett försenat nattåg.

  Niklas Orrenius skriver krönika i Dagens Nyheter om besvikelsen över att SJ tänker lägga ner nattåget mellan Malmö och Stockholm.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.