Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om visioner, protester och förvåning

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
   
   

  Än mindre har de visat upp några visioner över hur ett klimatneutralt välfärdssamhälle kan fungera eller hur klimatpolitiken kan och måste genomsyra hela den övriga samhällsdebatten.

  Staffan Laestadius, professor i industriell utveckling (KTH) och senior rådgivare till tankesmedjan Global Utmaning, skriver på SvD Opinion att han efter att ha hört Almedalstalen oroas över att klimatfrågan inte är huvudfrågan för någon av partiledarna.
   
   

  – Det är katastrof att Förvaltningsrätten inte lyssnar på alla protester härifrån Öland.

  Företaget Gripen Gas har fått godkänt av Förvaltningsrätten att leta efter gas på Öland rapporterar SVT Smålandsnytt , något som Eva Folkesdotter-Paradis (M) som sitter i kommunfullmäktige i Mörbylånga kommun, är mycket kritisk till.
   
   

  – Man blir nästan lite förvånad när man ser att ”Jaha, här ligger en snöleopardunge”.

  Gustaf Samelius, forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet, berättar för SR Ekot om känslan av att hitta en två veckor gammal snöleopardunge, vars art är utrotningshotad, på 2 300 meters höjd i Gobiöknen.
   
   

  – Det finns därmed misstankar om att vi inte kom till rätta med grundorsaken till de problem vi då noterade.

  OKG:s VD Johan Svenningsson kommenterar i ett pressmeddelande att kärnkraftsreaktorn O1:an tvingats stoppas för andra gången på bara några veckor.
   
   

  – Det kommer att vara det svåraste, mest påfrestande någon av oss någonsin har gjort, men vi kommer att ge allt.

  Greenpeace-aktivisten Sandra Lamborn som klättrade upp 310 meter utanpå Västeuropas högsta byggnad, The Shard i London, för att protestera mot Shells jakt på olja i Arktis, berättar i ett pressmeddelande om läget inför klättringen.
   
   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.