(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Veckans miljöcitat – om yxskaft, valaffischer och Livets Gas

Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.
Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)
***

Moderaternas strategi att helt obekymrat kalla sig själva saker de inte är urartar när Kent Persson döper om partiet till ”Nya Världsnaturfonden”.

I Café illustreras och förklaras hur partiernas nya valaffischer kan komma att se ut.
***

– Systemet är konstruerat för att undvika att man överträffar de otillräckliga mål som sattes efter att man överdrivit hur svårt det var att minska utsläppen.

Tomas Kåberger, professor i Industriell energipolicy vid Chalmers, intervjuas i första numret av den nya dagstidningen Dagens ETC, där han ger sin syn på hur EU:s handelssystem med utsläppsrätter fungerar.
***

När det kom till klimatpolitiken tycktes regeringen stå svarslös. Frågan om varför Vattenfall säljer kolkraft i Tyskland besvarades dels med att det är kärnkraftsavvecklingens fel. Goddag yxskaft.

Dagens Nyheters ledarsida går igenom vad som sades i årets första partiledardebatt.
***

Koldioxid är ingen förorening utan Livets Gas.

Ludmila Hell, fysiklärare, skriver i en debattartikel i Eskilstuna Kuriren att det är positivt för världen med mer koldioxidutsläpp.
***

– Men, Anna-Karin Hatt, den 6 september i fjol läste i alla fall jag på webben, på Supermiljöbloggen, att du hade uttalat dig så här: ”Både förnybart och energieffektivisering bör finnas med i målstrukturen för 2030.” Det kunde du säga i september, åtminstone enligt Supermiljöbloggen.

Jens Holm, Vänsterpartiets klimattalesperson, diskuterar med energiminister Anna-Karin Hatt (C) i en interpellationsdebatt i Sveriges riksdag.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.