Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vi producerar allt mer avfall

  Sveriges avfallsmängder fortsätter öka, och det finns inga tecken på att trenden är på väg att vända. Orsaken är att mängden avfall är starkt kopplat till mängden producerade varor det rapporterar naturvårdsverket.

  Under 2010 producerade Sverige 117,6 miljoner ton avfall. Den stora majoriteten (89 miljoner ton) var gruvavfall, medan hushållens avfall uppgick till runt 3,7 miljoner ton. Av hushållsavfallet återvinns 24 %, medan 60 % förbränns. I nuläget finns inget som tyder på att avfallet kommer minska i framtiden, tvärtom tror Christina Jonsson, avfallssamordnare på naturvårdsverket att avfallsmängden kan fördubblas till 2030 om inget görs. Vill vi bryta trenden behövs en förändring i livsstil där vi går mot en mer hållbar konsumtion och produktion. I annat fall riskerar vi att få problem när vissa av jordens resurser blir allt mer överutnyttjade.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.