Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Viktigt klargörande i dag: Restauranger och caféer får skylta med ekologiskt utbud

  Foto: Pulic Domain

  Har länge funnits en osäkerhet om vilka regler som gäller.

  Medan matvarubutiker kan skylta med ekologiska livsmedel har ingen gemensam EU-lagstiftning funnits för restauranger och caféer. De som skyltat med att de använder ekologiska produkter har därför uppmanats att ta ner skyltarna, enligt TT Nyhetsbyrån.

  Men nu ska det bli ändring på detta, rapporterar Sveriges radios Ekot som pratat med Kristina Ohlsson, chefsjurist vid Livsmedelverket:

  Så, så länge man har ekologiska varor så får man marknadsföra det som ekologiska varor?

  – Ja, man får tala om att råvarorna är ekologiska, ja, säger Kristina Ohlsson till Ekot.

  Livsmedelsverket startar nu arbetet med att ta fram nationella regler för Sverige, och i ett pressmeddelande säger Jan Sjögren, chef på myndigheten:

  – Tyvärr känner inte alla restaurang- och caféföretagare till att de redan i dag kan berätta att de använder ekologiska ingredienser och råvaror i maten. Därför går vi i höst ut med klargöranden som ska underlätta både för företagare och för deras kunder att veta vad som gäller tills de nationella reglerna är klara.

   

   

   

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.