(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Vilka EU-parlamentariker bryr sig mest om miljön?

Foto: Rama

Naturskyddsförningen har inför valet gjort en kartläggning över hur EU-parlamentarikerna röstat i miljöfrågor. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Folkpartiet har representanter som i mer än 90 procent av de granskade ärendena röstat för det miljövänligaste alternativet. Snittet ligger på 86 procent, och framförallt Moderaternas ledamöter utmärker sig längst ned på listan.
Naturskyddsföreningen ordförande Mikael Karlsson skriver tillsammans med Naturskyddsföreningens sakkunnige i EU-politik Svenne Junker i Dagens ETC:

För att underlätta för väljarna att hitta information inför parlamentsvalet har vi gjort en omfattande granskning av hur de svenska ledamöterna har agerat i miljöfrågor den gångna mandatperioden. Den visar att fler parlamentariker varit ambitiösa och handlingskraftiga. Några svenska politiker har på egen hand gjort viktiga insatser för att skärpa miljölagstiftningen. Samtidigt visar granskningen att andra ledamöterna är bottennapp.

Högsta betygen går till Mikael Gustafsson (V), Kent Johansson (C), Isabella Lövin (MP), Marit Paulsen (FP), Carl Schlyter (MP), Marita Ulvskog (S) och Åsa Westlund (S). Oavsett vilket parti du röstar på vill Naturskyddsföreningen med sin granskning att du ska tänka på att rösta fram rätt person för ditt parti, speciellt då opinionsundersökningar visar att miljön är den viktigaste frågan för svenskar i EU-valet.

För den som engagerar sig för en bättre miljö är därför valet av vilka politiker som ska ingå i EU-parlamentet ett av de allra viktigaste under supervalåret 2014. Vi tror att varje röst kan göra skillnad, skriver Karlsson och Junker.

Vem får din röst? Hela rapporten hittar du här.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.