Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vindkraft snart billigare än kärnkraft

  Kostnaderna för förnybar energi som vind- och solkraft kommer att sjunka samtidigt som kärnkraften blir allt dyrare. Det framgår av en ny studie från Lantbrukarnas Riksförbund och Naturskyddsföreningen som presenterades på DN Debatt häromdagen.

  Det råder ingen tvekan om vad som är hetast internationellt: Under de två senaste åren, 2008 och 2009, installerades i världen mer än 70 gånger så mycket vindkraft som ny kärnkraft, enligt artikeln. Under 2009 stängdes dessutom betydligt mer kärnkraft än vad som installerades.

  Trots detta har svenska Vattenfall tydligt uttryckt att man vill satsa på nya kärnkraftverk i Sverige efter att regeringen beslutat att tillåta ny kärnkraft. Helt i linje med Jan Björklunds visioner.

  Vi var många som varnade för just detta, att kärnkraften kommer tränga undan det förnybara om förbudet mot ny kärnkraft tas bort. Det är med sorg i rösten som vi idag kan säga: Vad var det vi sa.

  Uppdatering: Som ett brev på posten kom nyheten om att energi- och miljöteknikkoncernen Opcon gör ett stort vinstlyft i år.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!