Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vindkraftsföretagen vill ha utbyggda kraftnät

  En vanlig kritik emot förnybara energikällor som exempelvis vindkraft är att ”det blåser inte jämt”. Det stämmer visserligen, men det blåser alltid någonstans. Men för att kunna använda oss av vindkraft långt bortifrån behövs en fungerande infrastruktur i form av bra elnät som kan transportera elen långa sträckor.

  Enligt European Wind Energy Assosiation skulle en utbyggnad av kraftnät av undervattenskablar som knyter ihop olika vindkraftsanläggningar till havs med olika platser i Europa kunna vara betydligt billigare än vad som tidigare beräknats, vilket i såna fall kan påskynda utvecklandet av ett gemensamt europeiskt kraftnät. Ett utbyggt kraftnät är en förutsättning för att den förnybara energin ska kunna fortsätta växa, och utnyttjas på ett bra sätt, nyheten om att vi kan göra det betydligt billigare än vad som troddes är alltså något positivt för alla oss som gillar förnybart.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.