Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vinklad klimatkurs på kanadensiskt universitet

  En person med kopplingar till den klimatförnekande tankesmedjan Heartland Institute har fått undervisa om just klimat på Ottowa universitet. När experter granskade hans föreläsningar hittade de över 140 vinklade påståenden och felaktigheter.

  Heartland Institute som tidigare har gjort sig kända för att ta fram skolmaterial som förnekar mänskligt orsakade klimatförändringar, och sedan hota stämma de journalister och bloggare som rapporterade om det. Nu verkar det som att heartland institute redan har lyckats ta sig in på akademien, genom Tom Harris, som har tydliga kopplingar till tankesmedjan. Harris undervisade en kurs om klimat mellan 2009 och 2011. När oberoende experter gick igenom hans föreläsningar hittade de över 140 olika vinklade påståenden eller rena felaktigheter. Harris är inte utbildad inom klimatforskning, utan är ingenjör.

  – Det var ganska chockerande faktiskt, att gå igenom vissa av hans påståenden och märka att han vinklade dessa påståenden som antingen föremål för vetenskaplig debatt, eller dolde den utbredda konsensus som finns inom den vetenskapliga litteraturen. Eller när han förde fram teorier som saknade empirisk bevisning, sa Chris Hassall, en av de forskare som ganskade Harris påståenden till The Guardian.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.