Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  World Food Day 2013

  Idag är det FN:s World Food Day och i samband med detta uppmärksammas matsituationen i världen.

  Enligt FNs Food and Agriculture Organisation (FAO) lider 842 miljoner människor av kronisk hunger och 2 miljarder människor saknar de vitaminer och mineraler som är nödvändiga för en hälsosam kost. Vart fjärde barn under 5 år, eller 165 miljoner barn i världen lider av så pass allvarlig undernäring att de inte kan uppnå sin fulla fysiska eller kognitiva potential. Samtidigt är övervikt och fetma ett stort problem. 1.4 miljarder människor i världen är överviktiga och en tredjedel av dessa lider av fetma.

  Framtidens utmaningar för en hållbar livsmedelsförsörjning handlar om att förse en växande och alltmer köpstark befolkning med mat samtidigt som ekosystemen blir alltmer utarmade. För att klara framtidens livsmedelsförsörjning måste matsvinnet och köttkonsumtionen minska. Tidigare har FAO lanserat insekter som en viktig framtida proteinkälla, och med dagens World Food Day så understryks även betydelsen av Quinoa för en framtida hållbar livsmedelsförsörjning. I samband med uppmärksammandet av World Food Day har miljögurun Lester Brown listat tio utmaningar för framtidens matförsörjning, Bill Gates identifierat goda affärsmöjligheter inom framväxten av alternativ till kött, och H&M modellen Gisele Bündchen påmint oss om betydelsen av att minska matsvinnet.

  Att utrota hungern och undernäringen i världen skulle kosta ca 1.2 miljarder USD per år. Det kan jämföras med de samlade militärutgifterna i världen som 2012 uppgick till 1753 miljarder USD, enligt SIPRI.

  Problemen är akuta, men det finns lösningar, och pengar.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra