Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  WWF gav efter för påtryckningar

  Sveriges radio rapporterar att WWF ändrat sin rekommendation angående den Vietnamesiska odlade fisken Pangasius efter påtryckningar från landets politiker.

  I den fiskguide som kom förra året uppmanades konsumenter att inte köpa Pangasius. Två månader senare flyttades den till egen kategori i listan: ”På väg mot certifiering” och WWF uppmanade konsumenter att köpa den eftersom fiskindustrin lovat att börja arbeta för att förbättra odlingen. Skälet till ändringen var enligt SR politiska påtryckningar från bland annat vice jordbruksministern och de starka reaktioner som uppmaningen till bojkott väckte i Vietnam. I dagsläget är odlingen av Pangasius lika miljöskadlig som tidigare.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.