Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  WWF ger Sveriges miljöpolitik ett ”D”

  WWF har med hjälp av sitt nya verktyg Climate Policy Tracker kontrollerat om EU-länderna kommer att klara att minska utsläppen med 80-90 % till år 2050. I rapporten framgår det att EU-länderna bara kommer att nå ungefär en tredjedel av målen och Magnus Emfel från WWF säger träffande att ”Klimatpolitiken i många EU-länder är lika ineffektiv som kylskåpen var på 70-talet”.

  WWF har dessutom rankat EU-länderna på en skala som går från A till G, samma skala som används på just kylskåp. Emfel kommenterar att konsumenter sällan köper kylskåp sämre än kategori A.

  Sverige får i rapporten ett D, samma betyg som Tyskland, Irland och Danmark. Det Sverige behöver enligt rapporten är bland annat ett kraftfullare stöd till förnybar energi, skärpta regler för minskad energiförbrukning och minskade utsläpp från transporter.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.