Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  WWF presenterar klimatinnovationer

  Idag presenterades WWF:s årliga lista över svenska klimatinnovationer, Climate Solver 2011. Lösningarna på listan har valts ut på grund av deras möjligheter att minska energiförbrukning och koldioxidutsläpp, viktigt är även att de ska kunna bli exportsuccéer.

  En klimatinnovation defineras av WWF som en icke fossil, ej kärnkraftsbaserad produkt, system eller tjänst som kan minska koldioxidutsläppen med minst 20 ton på tio år.

  De företag som presenteras är utvalda för sina möjligheter att förändra världens energiförsörjning. Vi vill visa på den bredd som finns på marknaden redan idag. Tekniken är inte problemet. För att kunna förverkliga klimatlösningarna fullt ut krävs kraftfulla insatser från både näringsliv och politiker, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.

  Ett av företagen är Chargestorm som har utvecklat smarta laddstolpsystem för elbilar. Bland annat har företaget produkter som möjliggör för laddoperatörer att ta betalt för och övervaka laddning av elfordon. Systemen är anpassade för lokala kraftnät och bidrar till att vi snabbare kan gå över till eldrivna fordonstransporter.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.