Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Greta Thunberg tilldelas “The Perfect World Foundation’s Award”

  Greta Thunberg tilldelas den svenska natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundations hederspris ”The Perfect World Award”. Priset delas ut årligen och Greta Thunberg blir första svensk att ta emot det.

  Bland tidigare pristagare återfinns BBC-profilen Sir David Attenborough, primatforskaren Jane Goodall, oceanografen Sylvia Earle och Richard Leakey som agerat mot elfenbensbränning i Nairobi. Ragnhild Jacobsson, vd för The Perfect World Foundation, motiverar sitt val i ett pressmeddelande:

  Greta tilldelas priset för att hon skapar en global uppmärksamhet kring klimatfrågan, på ett aldrig tidigare skådat sätt.

  Organisationen ger även utmärkelsen ”The Conservationist of the Year” till Greta Thunberg.

  Redan imorgon 30 december kommer dock Greta Thunberg som förra svensk att göra ett eget, tre timmar långt radioprogram i BBC Today . Det kommer att sändas mellan sex och nio på morgonen brittisk tid.

  Thunberg har nu för första gången uttalat sig om programmets innehåll. I ett inlägg på Twitter säger hon att fokus kommer att vara på ”hur allvarlig den pågående klimatkrisen är”, och att hon för första gången kommer att tala med den brittiska zoologen och programledaren David Attenborough. Attenborough är känd för naturdokumentärer som ”Liv på jorden”, ”Vår planet” och ”Världens natur”.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra