Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  IPCC bekräftar datum för nästa rapport

  FN:s klimatpanel IPCC kommer att offentliggöra sin nästa rapport den 9 augusti 2021. Det bekräftade panelen i ett pressmeddelande den 30 juni 2021. Offentliggörandet kommer att ske efter ett godkännandesammanträde som kommer hållas på distans där dokumentet kommer avhandlas från den 26 juli till den 6 augusti.

  Rapporten är Arbetsgrupps 1 bidrag till the Sixth Assessment Report (AR6) och kommer att bedöma den naturvetenskapliga grunden för klimatförändringen. Rapporten kommer att ge den senaste bedömningen av den samlade vetenskapliga kunskapen om jordens uppvärmning samt prognoser för framtida uppvärmning. IPCC:s sekreterare Abdalah Mokssit var tydlig med att distansmötena innebär prövningar:

  Att hålla ett godkännandemöte på distans saknar motstycke och vi tar itu med många praktiska frågor för att säkerställa att alla medlemsländer, utvecklingsländer och utvecklade, kan delta i efterlevnaden av IPCC:s principer och förfaranden och värderingar om öppenhet, öppenhet, delaktighet och rättvist deltagande.

  En svensk författare medverkar i IPCC:s delrapport om Den vetenskapliga grunden. Det är Deliang Chen, professor i fysikalisk meteorologi, vid Institutionen för Geovetenskaper, Göteborgs universitet som är samordnande huvudförfattare till kapitel 1.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra