Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Klimatkrisen får inte nämnas i avtal mellan USA och Storbritannien

  Enligt läckta avtal som The Guardian tagit del av förbjuder USA att klimatkrisen nämns i avtalsförhandlingar med Storbritannien inför ett handelsavtal länderna emellan. I förhandlingarna erkänner Storbritannien att det kommer att vara en press på landet att försäkra att avtalet möter de klimatåtaganden som Parisavtalet innebär. Engelska miljögrupper är därför särskilt upprörda över att Trumpadministrationen sagt till Storbritannien att klimatkrisen inte får nämnas.

  Nick Dearden, direktör för Global Justice Now, var den som först som uppmärksammade de nu läckta dokumenten menar att det faktum att USA till och med förbjuder användandet av klimatförändringar säger allt:

  Trump är en klimatförnekare och ett avtal med USA kommer försvåra Storbritanniens redan halvhjärtade åtaganden.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra