Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Nu ska ansvaret för textilavfallet utredas

  Regeringen har beslutat om en utredning som ska se hur producenterna kan få ansvar över omhändertagandet av vårt textilavfall.

  Enligt ett pressmeddelande från regeringen har Birgitta Losman vid högskolan i Borås utsetts som särskild utredare för att undersöka hur ett producentansvar för textilier skulle kunna se ut. Flera aktörer inom textilbranschen är redan aktiva i miljöfrågan och senast 2023 ska alla EU-länder samla in textilavfall separat. Men vem som ska ta hand om de stora mängder textilavfall som uppstår behöver förtydligas. Utredningen är en del av genomförandet av januariavtalet och ska redovisa sitt betänkande senast den 10 december 2020.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra