Statligt energiföretag propagerar för kolkraft med biomassa

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Statliga Vattenfall föreslår i ett pressmeddelande att de ska börja blanda in biomassa i kol för att minska utsläppen av växthusgaser. Vattenfall skriver: ”Det finns flera sätt för att minska koldioxidutsläppen från kolkraftverk. Ett av de effektivaste är att samelda kolet med biomassa.”.Det statliga energiföretaget har satt rubriken på sitt pressmeddelande till ”Biomassa i kolet bra för miljön”. Att påstå att något miljöpåverkande är ”bra för miljön” är redan förbjudet i bilreklam i Sverige, men det hindrar inte Vattenfall att tänja på ordens betydelse.Vidare koldrift i Tyskland förutsätter att regeringen och den svenska staten, som äger Vattenfall, fortsätter att finansiera det.

Det effektivaste sättet att minska utsläppen från kolkraftverk är förstås att stänga dem, eftersom utsläppen då minskar med 100 procent.

Tidigare på Supermiljöbloggen om Vattenfall:Statliga Vattenfall öppnar fler kolgruvor i TysklandVattenfalls koldoftande supervinst: 30 miljarderVattenfalls utsläpp fortsätter öka

Miljö online2

Liknande artiklar