(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Om Supermiljöbloggen

På Supermiljöbloggen kan du läsa de mest aktuella nyheterna om miljö och klimat. Våra skribenter är engagerade, kunniga och drivs av att lyfta miljöpolitik och miljöfrågor i den svenska debatten. Vi deltar i debatter, seminarier, kampanjer och föreläser. Supermiljöbloggen drivs helt ideellt och oberoende.

Utmärkelser

Sedan starten i oktober 2010 har Su­permil­jö­blog­gen fått en rad ut­mär­kel­ser och priser. Bland annat har sajten utsetts till Årets Al­me­dals­blogg och be­skri­vits av Dagens opinion som årets folk­rö­rel­se med no­mi­ne­ring­en  ”Su­permil­jö­blog­gen, visar att det går att starta in­fly­tel­se­ri­ka och hållbara me­di­e­ka­na­ler med hjälp av en­ga­ge­mang, kunskap och kompetens, snarare än med kapital.” Bland yt­ter­li­ga­re ut­mär­kel­ser finns Bästa Bransch­blogg 2016 och en av Sveriges 30 mest in­spi­re­ran­de or­ga­ni­sa­tio­ner för håll­bar­het 2017.

2015 till­de­la­des Su­permil­jö­blog­gen WWF:s pris Årets mil­jö­hjäl­te. Priset togs emot av redaktör Beatrice Rindevall ur kungens hand. Juryns mo­ti­ve­ring löd: ”När medias intresse för mil­jöfrå­gor sviktar så finns hela tiden Su­permil­jö­blog­gen som en pålitlig kanal för att debattera och informera om mil­jöfrå­gor. Su­permil­jö­blog­gen har blivit en självklar scen för aktuell och viktig debatt. Beatrice Rindevall är redaktör på Su­permil­jö­blog­gen som drivs av fri­vil­li­ga krafter. Beatrice Rindevall och Su­permil­jö­blog­gen är en fin förebild för ett sam­hälls­en­ga­ge­mang som tack vare bloggen fort­sät­ter att spridas till många.”

Vill du bli skribent?

Brinner du för hållbarhet och är en fena på att skriva? Vi är alltid intresserade av nya vassa pennor till redaktionen. För att passa som skribent behöver du ha ett genuint engagemang och kunna avsätta ordentligt med tid för skrivandet. Arbetet är ideellt och oavlönat, men men ger möjlighet till  en stor plattform, ett grymt nätverk och en möjlighet att verkligen kunna påverka. Skicka ett mail till redaktören på anna.ljungstrom@supermiljobloggen.se och berätta mer om dig själv!

Vill du skicka in en debattartikel? Vi publicerar debattartiklar och opinionstexter från alla möjliga aktörer. Skicka in din färdiga text till tips@supermiljobloggen.se.

Finansiering och samarbeten

Supermiljöbloggen drivs helt ideellt. Vi har inga externa finansiärer, förutom våra läsare. Här kan du läsa mer om vad pengarna som våra läsare donerar går till. För att kunna garantera vårt oberoende är vi mycket restriktiva med samarbeten – vi jobbar bara med vettiga och trovärdiga aktörer som delar vår passion för miljöfrågor. För förfrågningar, kontakta styrelse@supermiljobloggen.se.

Skribenter

Andreas Vilhelmsson

Redaktör

Folkhälsovetare, forskare och författare med Malmö som bas. Skriver gärna om kopplingen mellan klimat och hälsa, Agenda 2030 och forskningspolitik.

Anna Ljungström

Redaktör & vice styrelseordförande

Samhällsgeograf som gillar att fundera över policy och kommunikation. Born and raised ångermanlänning, numera i Uppsala.

Beatrice Rindevall

Skribent (föräldraledig) & styrelseledamot

Jobbar som hållbarhetskonsult på Tell Us i Stockholm. Föreläser, modererar och göteborgsskämtar.

Hedvig Goldhahn

Skribent

Odlingsintresserad östgöte som studerar landsbygdsutveckling i Uppsala och funderar över framtidens matproduktion.

Jonna Elofsson Bjesse

Skribent

Miljövetare, poddare och huvudstadsbo med norrlandsblod. Skriver gärna om Agenda 2030 och de 17 Globala Målen för Hållbar Utveckling. Gillar ekobubbel, vegansk mat och att vandra i fjällen.

Elin Magndahl

Skribent

Kock och måltidsekolog med passion för matsvinn, stadsodling, design, insekter och dans. Från Småland, men bor i Stockholm och skriver gärna om det som berör maten och knepiga krönikor med illustrationer till.

Vera Arhippainen

Skribent

Miljöpolitikstuderande från Helsingfors. Arbetar med ungdomar och miljöutbildning. Skriver gärna om globala miljöfrågor, solidaritet och mänskliga rättigheter.

Siiri Latvala

Skribent (föräldraledig)

Miljövetare och toxikolog. I andra ord, en hopplös miljö- och hälsonörd. Gillar att skriva om luftföroreningar och hållbar kemikaliepolitik.

Mira Ljung

Skribent

Ämneslärarstudent i svenska och geografi vid Uppsala universitet. Funderar över hur vi ska återskapa ekosystem och tycker om att läsa, kolla på kartor och sy.

Anna Nyquist

Skribent

Företagsekonom, doktorand och samhällsengagerad miljökämpe. Skriver gärna om kopplingen mellan företagande och miljö.

Hedda Ljunggren

Skribent

Student i London, men nu tillbaka i hemstaden Uppsala på grund av pandemin. Aspirerande kock och volontär för AFS Interkulturell Utbildning.

Styrelsen

Belinda Retourné

Ordförande

Tvärvetenskaplig systemkritiker med en förkärlek för det lokala. Går loss på komplexitetsforskning, hållbara mattrender och cirkulär ekonomi.

Jessika Rabne-Fredin

Ledamot

Produktutvecklare med en lång erfarenhet från retailbranschen som nu använder sin kunskap för att arbeta med klimatfrågor. Intresserar sig för beteenden, nya perspektiv och hur vi tillsammans kan skapa förutsättningar för hållbarhet i en oviss framtid.

Linnéa Falk

Ledamot

Jobbar som vd för Rewilding Sweden efter många år på Naturskyddsföreningen, senast som kommunikationschef. Vill alltid synliggöra att hållbarhetsansträngningar står sig slätt om vi inte säkrar den vilda naturens existens.

Lise-Lotte Boldt

Ledamot

Miljövetare och verksamhetsledare med sikte på omställning inom energi och klimat. Driver också café & butik med hållbar inspiration i Onsala, Halland.

Sara Lindberg Gombrii

Sekreterare

Översättare, förlagsredaktör och lärare som trivs i skog och mark. Jobbar med att begripliggöra texter och språkliggöra tankar. Tror på klarspråk för klimatet!

Sanna Ekdahl

Kassör

Nyss hemvänd Stockholmare med gröna vågen- och omställningsdrömmar. En fena på admin med ett något ohälsosamt intresse för excel.

Emma Fagervall

Suppleant

Glad och kunskapstörstande jurist från Stockholm. Brinner för hållbarhet och jämställdhet på nationell liksom internationell nivå.

Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.