Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Om Supermiljöbloggen

  På Supermiljöbloggen kan du läsa de mest aktuella nyheterna om miljö och klimat. Våra skribenter är engagerade, kunniga och drivs av att lyfta miljöpolitik och miljöfrågor i den svenska debatten. Vi deltar i debatter, seminarier, kampanjer och föreläser. Supermiljöbloggen drivs helt ideellt och oberoende.

  Vill du bli skribent?

  Brinner du för hållbarhet och är en fena på att skriva? Vi är alltid intresserade av nya vassa pennor till redaktionen. För att passa som skribent behöver du ha ett genuint engagemang och kunna avsätta ordentligt med tid för skrivandet. Arbetet är ideellt och oavlönat, men men ger möjlighet till  en stor plattform, ett grymt nätverk och en möjlighet att verkligen kunna påverka. Skicka ett mail till redaktören på anna.ljungstrom@supermiljobloggen.se och berätta mer om dig själv!

  Vill du skicka in en debattartikel? Vi publicerar debattartiklar och opinionstexter från alla möjliga aktörer. Skicka in din färdiga text till debatt@supermiljobloggen.se.

  Finansiering och samarbeten

  Supermiljöbloggen drivs helt ideellt. Vi har inga externa finansiärer, förutom våra läsare. Här kan du läsa mer om vad pengarna som våra läsare donerar går till. För att kunna garantera vårt oberoende är vi mycket restriktiva med samarbeten – vi jobbar bara med vettiga och trovärdiga aktörer som delar vår passion för miljöfrågor. För förfrågningar, kontakta styrelse@supermiljobloggen.se.

  Utmärkelser

  Sedan starten i oktober 2010 har Su­permil­jö­blog­gen fått en rad ut­mär­kel­ser och priser. Bland annat har sajten utsetts till Årets Al­me­dals­blogg och be­skri­vits av Dagens opinion som årets folk­rö­rel­se med no­mi­ne­ring­en  ”Su­permil­jö­blog­gen, visar att det går att starta in­fly­tel­se­ri­ka och hållbara me­di­e­ka­na­ler med hjälp av en­ga­ge­mang, kunskap och kompetens, snarare än med kapital.” Bland yt­ter­li­ga­re ut­mär­kel­ser finns Bästa Bransch­blogg 2016 och en av Sveriges 30 mest in­spi­re­ran­de or­ga­ni­sa­tio­ner för håll­bar­het 2017.

  2015 till­de­la­des Su­permil­jö­blog­gen WWF:s pris Årets mil­jö­hjäl­te. Priset togs emot av redaktör Beatrice Rindevall ur kungens hand. Juryns mo­ti­ve­ring löd: ”När medias intresse för mil­jöfrå­gor sviktar så finns hela tiden Su­permil­jö­blog­gen som en pålitlig kanal för att debattera och informera om mil­jöfrå­gor. Su­permil­jö­blog­gen har blivit en självklar scen för aktuell och viktig debatt. Beatrice Rindevall är redaktör på Su­permil­jö­blog­gen som drivs av fri­vil­li­ga krafter. Beatrice Rindevall och Su­permil­jö­blog­gen är en fin förebild för ett sam­hälls­en­ga­ge­mang som tack vare bloggen fort­sät­ter att spridas till många.”

  Redaktionen

  Styrelsen

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Hej SMB-läsare!
   Vill du hjälpa oss nå 10 000 följare på instagram?

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra