Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Om SMB

  På SMB kan du läsa de mest aktuella nyheterna om miljö och klimat. Våra skribenter är engagerade, kunniga och drivs av att lyfta miljöpolitik och miljöfrågor i den svenska debatten. Vi deltar i debatter, seminarier, kampanjer och föreläser. SMB drivs ideellt och oberoende.

  Redaktionen

  Styrelsen

  Kontakt

  Tips: tips@supermiljobloggen.se
  Redaktion: kontakt@supermiljobloggen.se
  Media & press: annie.croona@supermiljobloggen.se

  Historia och utmärkelser

  SMB startade 2010 som ett svar på medias bristande miljöbevakning i samband med valet. Sedan dess har vi vuxit till att bli en av Sveriges största plattformar för miljönyheter. Genom åren har vi bevakat otaliga svenska och internationella miljöfrågor, drivit miljödebatten framåt och påverkat både beslutsfattare och företag. Trogna läsare minns till exempel hur SMB genom en serie intervjuer bidrog till att statsminister Stefan Löfven i regeringsförklaringen 2015 konstaterade att Sverige ska bli “ett av världens första fossilfria länder”.

  Vi har också fått en rad ut­mär­kel­ser och priser. 2015 till­de­la­des SMB WWF:s pris Årets mil­jö­hjäl­te. Juryns mo­ti­ve­ring löd: ”När medias intresse för mil­jöfrå­gor sviktar så finns hela tiden Su­permil­jö­blog­gen som en pålitlig kanal för att debattera och informera om mil­jöfrå­gor. Su­permil­jö­blog­gen har blivit en självklar scen för aktuell och viktig debatt. Beatrice Rindevall är redaktör på Su­permil­jö­blog­gen som drivs av fri­vil­li­ga krafter. Beatrice Rindevall och Su­permil­jö­blog­gen är en fin förebild för ett sam­hälls­en­ga­ge­mang som tack vare bloggen fort­sät­ter att spridas till många.”

  Sajten har också utsetts till Årets Al­me­dals­blogg och be­skri­vits av Dagens opinion som Årets folk­rö­rel­se med no­mi­ne­ring­en  ”Su­permil­jö­blog­gen visar att det går att starta in­fly­tel­se­ri­ka och hållbara me­di­e­ka­na­ler med hjälp av en­ga­ge­mang, kunskap och kompetens, snarare än med kapital.” Bland yt­ter­li­ga­re ut­mär­kel­ser finns Bästa Bransch­blogg 2016 och en av Sveriges 30 mest in­spi­re­ran­de or­ga­ni­sa­tio­ner för håll­bar­het 2017. Skribenter från SMB har vid ett flertal tillfällen funnits med på listor över landets främsta hållbarhetstalanger.

  Vill du bli skribent?

  Brinner du för hållbarhet och är en fena på att skriva? Vi är alltid intresserade av nya vassa pennor till redaktionen. För att passa som skribent behöver du ha ett genuint engagemang och kunna avsätta ordentligt med tid för skrivandet. Arbetet är ideellt och oavlönat, men men ger möjlighet till  en stor plattform, ett grymt nätverk och en möjlighet att verkligen kunna påverka. Skicka ett mail till kontakt@supermiljobloggen.se och berätta mer om dig själv!

  Vill du skicka in en debattartikel? Vi publicerar debattartiklar och opinionstexter från alla möjliga aktörer. Skicka in din färdiga text till debatt@supermiljobloggen.se.

  Finansiering och samarbeten

  SMB drivs som en ideell förening. Här kan du läsa mer om vad pengarna som våra läsare donerar går till.

  Under 2022 finansieras delar av SMB:s material med bidrag från Konsumentverket. Konsumentverket tar inte ställning till materialets innehåll.

  För att kunna garantera vårt oberoende är vi mycket restriktiva med samarbeten – vi jobbar bara med vettiga och trovärdiga aktörer som sätter miljön i främsta rummet. För förfrågningar, kontakta styrelse@supermiljobloggen.se.

  Letar du miljöproffs för publika sammanhang? SMB:s skribenter och redaktörer medverkar regelbundet i poddar, debatter, intervjuer, seminarium, och håller föreläsningar. Med bred kompetens och gedigen kommunikationserfarenhet kan vi erbjuda röster om det mesta som rör miljö och klimat. Vi medverkar också som partner i utlysningar och ansökningar. Hör av dig till kontakt@supermiljobloggen.se för att få veta mer.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!