Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Om SMB

  På SMB kan du läsa de mest aktuella nyheterna om miljö och klimat. Våra skribenter är engagerade och kunniga och drivs av att lyfta miljöpolitik och miljöfrågor i den svenska debatten. Vi deltar i debatter och seminarier, modererar och föreläser. SMB drivs som en ideell förening och är helt oberoende.

  Redaktionen

  Styrelsen

  Kontakt

  Tips: tips@supermiljobloggen.se
  Redaktion: kontakt@supermiljobloggen.se
  Media & press: annie.croona@supermiljobloggen.se
  Styrelse: styrelse@supermiljobloggen.se

  Historia och utmärkelser

  SMB startade 2010 som ett svar på medias bristande miljöbevakning i samband med valet. Sedan dess har vi vuxit till att bli en av Sveriges största plattformar för miljönyheter. Genom åren har vi bevakat otaliga svenska och internationella miljöfrågor, drivit miljödebatten framåt och påverkat både beslutsfattare och företag.

  Trogna läsare minns till exempel hur SMB genom en serie intervjuer bidrog till att statsminister Stefan Löfven i regeringsförklaringen 2015 konstaterade att Sverige ska bli “ett av världens första fossilfria länder”.

  Vi har också fått en rad ut­mär­kel­ser och priser. 2015 till­de­la­des SMB WWF:s pris Årets mil­jö­hjäl­te. Juryns mo­ti­ve­ring löd: 

  ”När medias intresse för mil­jöfrå­gor sviktar så finns hela tiden Su­permil­jö­blog­gen som en pålitlig kanal för att debattera och informera om mil­jöfrå­gor. Su­permil­jö­blog­gen har blivit en självklar scen för aktuell och viktig debatt. Beatrice Rindevall är redaktör på Su­permil­jö­blog­gen som drivs av fri­vil­li­ga krafter. Beatrice Rindevall och Su­permil­jö­blog­gen är en fin förebild för ett sam­hälls­en­ga­ge­mang som tack vare bloggen fort­sät­ter att spridas till många.”

  Sajten har också utsetts till Årets Al­me­dals­blogg och be­skri­vits av Dagens opinion som Årets folk­rö­rel­se med no­mi­ne­ring­en  ”Su­permil­jö­blog­gen visar att det går att starta in­fly­tel­se­ri­ka och hållbara me­di­e­ka­na­ler med hjälp av en­ga­ge­mang, kunskap och kompetens, snarare än med kapital.”

  Bland yt­ter­li­ga­re ut­mär­kel­ser finns Bästa Bransch­blogg 2016 och en av Sveriges 30 mest in­spi­re­ran­de or­ga­ni­sa­tio­ner för håll­bar­het 2017. Skribenter från SMB har vid ett flertal tillfällen funnits med på listor över landets främsta hållbarhetstalanger. Aktuell Hållbarhet har listat Supermiljöbloggen som en av de bästa klimat- och miljökontona på X (tidigare Twitter).

  Vill du bli skribent?

  Vill du börja skriva för SMB? Vi är alltid intresserade av nya vassa pennor till redaktionen. För att passa som skribent behöver du ha ett genuint engagemang och kunna avsätta tid för skrivandet. Arbetet är ideellt och sker på distans. Som skribent på SMB får du en stor plattform, ett grymt nätverk och en möjlighet att verkligen kunna påverka – och troligtvis vänner för livet. Skicka ett mail till kontakt@supermiljobloggen.se och berätta mer om dig själv om du är intresserad!

  Vill du skicka in en debattartikel? Vi publicerar debattartiklar och opinionstexter från alla möjliga aktörer. Skicka in din färdiga text till kontakt@supermiljobloggen.se. Max ca 4000 tecken. Skicka även med en bild på dig.

  Bli medlem

  Som medlem i Föreningen Supermiljöbloggen ger du oss möjlighet att stärka svensk miljöbevakning och lyfta klimat- och miljöfrågor i samhällsdebatten. 

  För att bli medlem behöver du: 

  1. Betala en medlemsavgift på 100 kronor per år via Swish 123 136 87 03, eller plusgiro 197 18 45-1 (Nordea). Märk betalningen med MEDLEM. 
  2. Maila för- och efternamn, personnummer och mailadress till styrelse@supermiljobloggen.se

  Genom att bli medlem i föreningen Supermiljöbloggen har du möjlighet att delta på föreningens årsmöte. Medlemskapet gäller under nuvarande kalenderår. Här är våra stadgar.

  Finansiering och samarbeten

  SMB drivs som en ideell förening. Här kan du läsa mer om vad pengarna som våra läsare donerar går till.

  För att kunna garantera vårt oberoende är vi mycket restriktiva med samarbeten. Vi jobbar bara med trovärdiga aktörer som sätter klimatet och miljön i främsta rummet. Vid förfrågningar, kontakta styrelse@supermiljobloggen.se.

  Letar du miljöproffs för publika sammanhang? SMB:s skribenter och redaktörer medverkar regelbundet i poddar, debatter, intervjuer, seminarium, och håller föreläsningar. Med bred kompetens och gedigen kommunikationserfarenhet kan vi erbjuda röster om det mesta som rör miljö och klimat. Vi medverkar också som partner i utlysningar och ansökningar. Hör av dig till kontakt@supermiljobloggen.se för att få veta mer.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.