Ledamot hos Vattenfall ”Kol är miljövänligt”

Foto: Codo

Kol är billigt och jämförelsevis klimatvänligt, det  hävdar Ulrich Freese som sitter i den tyska styrelsen för statligt ägda Vattenfall.

Freese som också är socialdemokrat och har varit fackligt aktiv inom den tyska gruvindustrin har nu drivit på i regeringsförhandlingarna med kristdemokraterna (CDU) om att skära ned på satsningar på förnybart, eftersom det blir för dyrt för konsumenterna enligt honom själv.

”Det handlar inte bara om miljön, det handlar om pengar. (…) Vi har världens modernaste kolkraftverk. Brunkol låter oss producera jämförelsevis  billig och klimatvänlig el” sa Freese i en intervju. Efter den spännande tolkningen av klimatvänlig ser Supermiljöbloggen fram emot Freeses kommande utspel. Vi gissar att de kommer innehålla uttalanden så som ”månen är en ost” och ”Kent Ekeroth är ändå den i riksdagen man helst vill gå och ta en öl med”.

Är det verkligen lämpligt att en sådan här person sitter på en högt uppsatt position i ett bolag som ägs av svenska folket?

Miljö online2

Liknande artiklar