Miljarder mindre till miljön med alliansens budget

Foto: Pete Rosén / Rosénmedia

I dag avgörs vilken budget som ska gälla för 2015.

Alliansens budget jämfört med regeringens innebär sänkning av anslagen till naturvård med över 1 miljard och att flera miljöskatter sänks.

Så skrev idag Mikael Karlsson på Twitter i en ordväxling med en före detta moderat riksdagsledamot. Mikael Karlsson är ordförande i European Environmental Bureau, och även före detta ordförande för Naturskyddsföreningen.

En titt i Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet liberalerna och Kristdemokraternas förslag till anslag för 2015 uttryckt som differens gentemot regeringens förslag, visar att detta stämmer. Det handlar om skillnader på över 1,5 miljarder kronor. Bland annat kommer 660 miljoner kronor mindre att gå till skydd av värdefull natur.

a a

Miljö online2

Liknande artiklar