Klimatförändringarna värmer havet snabbare än forskarna trott

Foto: Public domain

Världshaven värms nu så fort att forskarnas diagram inte räcker till.

Den amerikanska motsvarigheten till SMHI är NOAA. Var tredje månad uppdaterar de sitt diagram över temperaturen i världshaven. Nu har temperaturen stigit så mycket att diagrammet inte längre räcker till. Forskarna hade helt enkelt inte förutspått en sådan ökning när de gjorde diagrammet. Du hittar diagrammet här på bild 2.

c63d7596-d8f3-482d-88ad-68cc501116d7-bestSizeAvailable

Foto: NOAA

Vad betyder då detta? Jo, när jorden värms upp genom den globala uppvärmningen hamnar mycket av värmen i haven. Så mycket som 90 procent av all global uppvärmning lagras i världshaven. Detta är alltså ännu ett sätt att bekräfta det vi vetat sedan några veckor: att 2014 var det varmaste året sedan människan började mäta.

Mer detaljer och förklaringar finns hos The Guardian.

Miljö online2

Liknande artiklar