Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Polen dubbelbokar kolmöte med klimatkonferens

  Den polska regeringen har dubbelbokat sig. De tänker hålla den stora klimatkonferensen COP 19 och ett stormöte med den internationella kolindustrin samtidigt. 

  Vi hade kanske väntat oss att den fossiltunga kolindustrin som brukligt skulle skämmas lite och ligga lågt när miljöministrar och ledare från hela världen kommer till Polen för att prata om den globala uppvärmningen. Men icke – de väljer istället att hålla årets viktigaste branschkonferens! Polens elproduktion består till 80 % av kolkraft och det är ju inte osannolikt att det har spelat in när den polska regeringen bjudit in till konferensen. De har till och med haft fräckheten att boka FN:s klimatchef Christiana Figueres till sin fossila konferens. Det återstår att se om hon använder sitt anförande till att kritisera dem eller gå i deras ledband. Mötet kallas ironiskt nog för ”The international coal and climate summit”.

  Det är inte första gången Polen är i blåsväder i klimatfrågorna. Tidigare har vi på Supermiljöbloggen rapporterat att Polen hotat hela COP-arbetet och velat hindra EU:s utsläppsmål.

  Bilden till inlägget visar en aktion Greenpeace utförde igår mot ett polsk kolkraftverk.

   

  (Via Huffington Post)

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.