Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ät inte svenska räkor

  WWF har idag uppdaterat sin fiskguide och i den nya versionen får bland annat nordhavsräkan rött ljus.
  Läget för nordhavsräkan har försämrats det senaste året och är därmed rödmärkt överallt utom i Barents hav. WWF ser det försämrade läget som ett misslyckande.

  Att vi nu måste räkna bort våra färska räkor på fredagskvällen är ett misslyckande för svensk fiskeförvaltning i Skagerrak och Kattegatt.  Det är märkligt med tanke på att Sverige vill vara drivande när det gäller ett hållbart fiske, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.

  Orsaken till nordhavsräkans rödmärkning handlar om dåliga beståndsuppskattningar, otydlig förvaltning och risk för överfiske. Även stenbitsrommen har blivit rödmärkt, däremot fortsätter torsk från östra Östersjön att vara grönmärkt och kan därmed ätas med gott samvete. Norsk lax får gult ljus och chilensk lax får rött ljus på.
  Svårt att komma ihåg allt det här när du går till affären? Här kan du hitta en miniversion och WWF:s fiskguide som man också kan få hemskickad till sig mot portokostnad.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.