Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bidöd kan hota livsmedelsförsörjningen

  Livsmedelsproduktionen är hotad och därmed själva förutsättningen för liv. DagensETC rapporterar idag om den bidöd som sprider sig över världen och hur den kan leda till en livsmedelskris. Bina försvinner idag i en takt som är 100-1000 gånger snabbare än normalt. Bara i Sverige är den officiella siffran från den senaste mätningen 25 %.
  Skribenterna på DagensETC menar att en del av lösning kan vara att upprätta kemikaliefria reservat. Inom dessa ska den biologiska mångfalden värnas eftersom ensidigt odlande utgör ett allvarligt hot mot binas tillstånd.
  Det saknas idag forskning om vad som orsakar bidöden och EU-parlamentet vill därför få igång oberoende forskning på området, särskilt kring toxiner och GMO. Hur forskningen ska finansieras är dock fortfarande oklart.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!