Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bilder: Stor demonstration under lördagen

  Lördag morgon hölls vad många kallar Qatars första demonstration någonsin, One People One March för klimatet. Vi var knappt tusen personer som marscherade längs vattnet på en avstängd väg, med väl över hundra journalister men nästan inga vanliga qatarier. Förhandlingarna är i ett kritiskt skede och marschen var i andra ändan av stan, så några delegater syntes inte till.

  Fokus för marschen var riktiga utsläppsminskningar och klimatfinansiering, med EU och Gulfstaterna som främsta måltavlor. Positiva slagord dominerade, de som hade slagord mot REDD-mekanismen eller skanderade ”Stop COP now” fick inte många med sig.

  Demonstrationen var planerad – och godkänd – långt i förväg, men kändes ändå improviserad, med slogans som den vid megafonen fick komma på under marschens gång, med handtextade plakat och utan någon gemensam appell.

  Greenpeace, som kritiserats för att sin låga profil på COP18, syntes inte nu heller, medan WWF deltog med ett tjugotal personer.

  /Mattias Goldmann, på plats i Doha

  Bilder från demonstrationen:

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.