Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Coops kampanj för mer ekologiskt får centerpartist att rasa

  Riksdagsledamoten menar att kampanjen är ansvarslös.
  SvD Opinion skriver Staffan Danielsson (C) att han är kritisk mot Naturskyddsföreningen och de rödgröna partierna för att de, som Danielsson menar, hyllar ”det radikala ekokonceptet” och vill sätta upp ”extremt höga politiska planmål” då det kommer till andelen ekologisk jordbruksareal och andelen ekomat i offentlig konsumtion.
  Danielsson menar att en sådan utveckling är orealistisk och skulle leda till en ökad import, vilket vore problematiskt då det svenska jordbruket enligt Danielsson redan har ”världens strängaste miljö- och djurskyddsregler”.
  Att nu även livsmedelskedjan Coop startat en kampanj för att få fler människor i Sverige att köpa ekologiskt gillas inte av Danielsson, som skriver om hur livsmedelskedjan ”nu hakar på med helsidesannonser i dagspressen där man propagerar för ekologisk mat, och där en av två bönder framställs med giftspruta och gasmask”.
  Debatten fortsatte på Twitter där Coop skriver:

  Centerpartiet kallar idag vår satsning på mera eko för ansvarslös. Märkligt då vi kämpar för mindre kemikalier i vardagen.

  Från Centerpartiets officiella Twitterkonto kom dock snabbt svaret vilket kan tolkas som ett avståndstagande från Danielssons debattartikel:

  Vi tycker er satsning är bra.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!