Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  COP: Polen hotar hela konferensen – och vill hålla nästa


  De senaste två åren har Polen ensamma blockerat EU:s försök att höja klimatmålen bortom 20 %, och fortsätter på den inslagna vägen på COP18.

  Polen är de som hårdast blockerar EU:s tankar om att utsläpsmålet i Kyotoprotokollets andra åtagandeperiod över 20 %. Dessutom kräver Polen att de får behålla sitt överskott av utsläppsrätter (AAU) från första perioden, som de vill kunna använda för att släppa ut mer framöver, eller sälja.

  Polen ensamma har 800 miljoner ton, men om Polen får som de vill gäller det rimligen för alla 13 miljarder ton som ligger i potten, huvudsakligen hos Ukraina och Ryssland. Då raderas näranog hela klimatnyttan med ett förnyat Kyotoprotokoll ut, och många länder kommer att tveka att skriva under den andra åtagandeperioden. Och levereras inte en Kyoto-fortsättning, så kommer inte utvecklingsländerna att vilja committa sig till det långsiktiga avtalet. Alltså; klimatkonferensen kollapsar.

  Samtidigt är Polen just nu enda kandidaten för att hålla COP19. ”Då måste de överge sin nuvarande position och visa att de kan vara konstruktiva och visionära ledare.”, säger Anja Kollmuss från Climate Action Network.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.