Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Den globala uppvärmningen de senaste 15 åren har gått snabbare än vi tidigare trott

  Jordens uppvärmning sen 1997 verkar ha gått mer än dubbelt så snabbt som tidigare beräkningar visat, det hävdar forskare i en nyligen publicerad artikel.

  I en del klimatskeptiker-sammanhang brukar det hävdas att den globala uppvärmningen stannat av eftersom att uppvärmningen har gått mycket långsamt sen 1998. Klimatforskare har hittills avvisat det med att mycket av värmen istället har tagits upp av haven, men nu har forskare hittat ännu en förklaring, skriver the Guardian. Enligt den nya studien har uppvärmningen under perioden gått mer än dubbelt så snabbt som vi tidigare trott, men eftersom mycket av uppvärmningen sker runt polerna har vi missat detta, då det saknas mätstationer där.

  För att få en uppfattning om uppvärmningen runt polerna har forskarna använt data från vädersatelliter för att få en bättre uppfattning om  uppvärmningen i de områden som saknar mätstationer. De nya resultaten visar att uppvärmningen under perioden har gått runt 2,5 gånger så snabbt som man tidigare trott.

  Här kan du se forskarna själva berätta om sin studie, och hur de gick till väga
  Läs även Uppsalainitiativet om samma ämne.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.