Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Detta parti har flest förtroende för i miljöfrågan

  Institutet för samhälle, opinion och media vid Göteborgs Universitet (SOM-institutet) har kommit med sin årliga stora presentation av opinionsläget i Sverige. SOM-institutet har bland annat frågat folk vilket parti de har störst förtroende för i miljöfrågan. 
  Toppar gör Miljöpartiet som får förtroende från 23 procent av väljarna. Därefter kommer Centerpartiet med 16 procent och på delad tredjeplats kommer Socialdemokraterna och Moderaterna med 14 procent var. Sen kommer i tur och ordning Vänsterpartiet med 8 procent, Liberalerna med 5 procent, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna med 3 procent var och Feministiskt Initiativ med 1 procent.
  Undersökningen visar också att klimatförändringarna tillsammans med antibiotikaresistens är den frågan av alla som oroar väljarna mest inför framtiden, 49 procent av väljarna svarar att de mycket oroliga för dessa frågor. Därefter kommer terrorism och miljöförstöring som oroar 48 respektive 47 procent av väljarna.
  Sverigedemokraterna och Kristdemokraternas väljare är mindre oroade för klimatförändringar och miljöförstöring än övriga väljare.
  Andelen väljare som är mycket oroliga för klimatförändringarna har ökat stadigt från 40 procent år 2011. Andelen som är oroliga för miljöförstöring har varit stabil senaste åren, men en svag nedgång senaste året.
  När väljarna får frågan om vilken fråga som är viktigast i Sverige idag kommer miljö först på åttonde plats. Nio procent ser miljö som en av de max tre viktigaste frågorna i Sverige idag. Högst upp på listan finns integration/immigration med 45 procent.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.