Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  En varmare värld utan choklad

  Supermiljöbloggen rapporterade häromdagen att kaffet ligger illa till på grund av den globala klimatförändringen. Nu kan en annan lyxprodukt vara i fara.

  Den här gången är det chokladen som är på tapeten. Det är forskare på CIAT, som undersöker tropiskt jordbruk, som har gjort en studie av klimatförändringens påverkan på de kakaoodlande länderna. Chokladen är ju inte bara något mumsigt vi stoppar i oss här i kalla norden, den är också försörjningen för många fattiga bönder i länder som Ghana och Elfenbenskusten. Den värmekänsliga bönan förutspås inte kunna växa i lika stor omfattning när klimatet i de tropiska länderna blir varmare. Slutligen räknar studien med att marknaden kommer att bli ostabil på grund av bristande tillgång.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.