Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU behöver göra dubbelt så mycket för att klara klimatmålen

  EU:s nuvarande utsläppsminskningar räcker inte på långa vägar för att klara klimatmålen. EU skulle behöva göra dubbelt så mycket för att EU:s åtgärder ska ligga i linje med målet om max två graders global uppvärmning, det slår  EU-kommissionen fast i en ny rapport skriver euractive.com.
  Rapporten som bekvämt nog släpptes under julen utgår ifrån ett business as usual-scenario, där man räknar på de åtgärder som EU-länderna har åtagit sig, men sedan utgår ifrån att inga fler åtgärder görs. Slutsatsen blev då att minst dubbelt så mycket behöver göras. Rapporten innebär ytterligare ammunition till de grupper som har hävdat av EU behöver satsa på skarpa och ambitiösa klimatmål till 2030.
  Supermiljöbloggen skrev tidigare i veckan om diskussionen på EU-nivå om vilka klimatmål EU ska ha, där ett flertal länder, dock inte Sverige, har krävt ett mål för förnybar energi till 2030, vilket är viktigt för att driva på omställningen till förnybart. Miljörörelsen har också krävt skarpare mål för utsläppsminskningar till 2030, där miljörörelsen vill ha ett mål på minskningar på 55 procent. I nuläget ser det dock ut som att EU:s mål kommer landa på max 40 procents minskning till 2030.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.