Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU:s nya klimat- och energikommissionärer utsedda

  Maros Sefcovic och Miguel Arias Cañete heter männen som kommer leda EU:s klimatarbete genom en rad viktiga internationella förhandlingar. Den sistnämnde har länge varit storägare i fossilindustrin.
  Det europeiska parlamentet har idag godkänt Jean-Claude Junckers kommission. Slovakiska Maros Sefcovic blir ansvarig för ”energiunionen”. Kommissionär för energi och klimat blir den spanske Miguel Arias Cañete. Hans lämplighet har varit under diskussion då han så sent som fram till förra veckan ägde aktier värda 323 000 euro i två olika oljebolag. Här kan du läsa vad Supermiljöbloggen tidigare skrivit om detta. Den gröna falangen i parlamentet, MEP, röstade nej till Junckers kommission. En stor anledning till det är just att man inte tycker att Cañete lever upp till kraven på opartiskhet.
  De nyvalda kommer in i en hektisk tid. De kommande två dagarna ska EU besluta om vilka klimat- och energipolitiska mål man ska ha till 2030. Sveriges regering har den senaste tiden kritiserats för att inte vilja utmana de förslag EU lagt fram, vilket Supermiljöbloggen skrivit om här. Målen som bestäms de kommande dagarna kommer sätta ribban för det internationella klimattoppmötet i Paris nästa år. Många frågar sig nu ifall Cañete kan bortse från sina intressen i fossilindustrin i de tuffa förhandlingar som ligger framför kommissionärerna.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.