Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Farliga partiklar i Förbifart Stockholm

  SvD rapporterar idag om tunneln som planeras vara en del av multimiljardprojektet Förbifart Stockholm riskerar att bli kraftigt förorenad. Bland annat rör det sig om PM10 som är ett samlingsnamn på partiklar som är under 10 mikrometer. Många av dem kan vara hälsoskadliga och kan nå farligt höga nivåer i förbifarten.

  Eftersom nivåerna väntas bli högre än på de befintliga vägarna måste Trafikverket nu utreda problemet för att finna åtgärder som kan minska partikel- och utsläppsnivåerna. Möjliga åtgärder inkluderar sänkt hastighet, bättre ventilation, dammbindning och betongbeläggning av vägbanan.

  Utredningen kommer även att jämföra nivåerna med hur det hade sett ut om förbifarten inte byggts och hur resenärer i olika bilmodeller kommer att drabbas.

  Rapporterna om höga utsläppsnivåer är bara den senaste av en rad bakslag som drabbat det omdiskuterade motorvägsprojektet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.