Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fiskeministrarna vill fortsätta tillåta dumpning av fisk

  Eskil Erlandsson står ensam i EU för ett totalförbud mot dumpning av fisk. Idag kastas ungefär en fjärdedel av fångsten tillbaka då fisken inte ingår i fiskarnas kvoter. SMB har tidigare skrivit om hoppet för en stor fiskereform vilket nu har hittat motstånd. Räddningen kan vara att EU-parlamentet utnyttjar sin vetorätt för att föra diskussionen mot ett mer hållbart fiske, rapporterar DN.

  Stora fiskenationer som Portugal, Frankrike och Spanien är emot förbudet med motiveringen att det är svårt att undvika fisk som inte tillhör kvoterna. Isabella Lövin, EU-parlamentariker för miljöpartiet och författare till boken ”Tyst hav”, menar dock att länderna med denna inställning står i vägen för användningen av förbättrade fångstmetoder. Hon trycker på positiva exempel så som i Skottland där dumpningen minskat från 40% till mindre än 1% med hjälp av ökade ersättningar och kameror på båtarna.

  Om ingen överenskommelse mellan parlamentet och EU-regeringarna görs kommer de gamla reglerna att fortsätta gälla.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.