Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Förarlösa plan ska användas för att komma åt tjuvjakten på elefanter

  Parkvakter i Tanzania får hjälp av svenska Världsnaturfonden.

  – Vi hoppas att de smarta planen kan förbättra skyddet av Tanzanias nationalparker från tjuvjakt och avskogning och ge ett bra stöd till naturvårdsarbetet, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden, i ett pressmeddelande.

  Enligt WWF slog tjuvjakten i Afrika rekord förra året med omkring 30 000 dödade elefanter. Framför allt är det den asiatiska marknadens efterfrågan på elfenben som ligger bakom den ökande jakten.

  Allan Carlsson, elefantexpert på WWF, menar att det inte ser särskilt ljust ut för arten. Han säger i en intervju med SVT Nyheter:

  – Får vi inte broms på det här i dag så har vi vilda elefanter som strövar fritt i högst tio år till. Sedan är stammen helt sönderskjuten.

  I SVT-inslaget går det att se när det förarlösa planet provflygs i Stockholm. Planet är förprogrammerat att köra en bestämd rutt som scannas av, det spänner 1,2 meter mellan vingarna och väger cirka 1,2 kilo inklusive kamera, skriver WWF i pressmeddelandet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.