Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fördubblade matpriser på en varmare planet

  International Food Policy Research menar i en ny rapport att priset på baslivsmedel kan komma att stiga drastiskt som en effekt av klimatförändringarna. Upp till 130 % menar de att matpriserna kan stiga de närmaste åren.

  Forskningsinstitutet menar att så ”lite” som en grads uppvärmning till år 2050 skulle få extrema effekter för världens matförsörjning. Samtidigt så menar vissa forskare att vi riskerar att nå fyra graders uppvärmning till 2060.

  Den försämrade matförsörjningen skulle få katastrofala konsekvenser för de allra fattigaste. Rapporten räknar med att de genomsnittliga kaloriintaget i världens fattigaste länder kommer att minska drastiskt redan till år 2025 och att vi år 2050 kommer att ha sett en ökning av andelen undernärda barn med 18 %.

  Rapporten finns att läsa här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.